Region 4 – The Kootenays

Elk River

Hvis du har fået nok af laks og stør og hellere vil opleve noget fantastisk fluefiskeri efter ørreder er region 4 helt sikkert et besøg værd!

Region 4, som i folkemunde hedder ’The Kootenays’, ligger i de berømte Rocky Mountains, og udgør den sydøstlige del af British Columbia, som grænser op til naboprovinsen Alberta. Om vinteren er området er yndet turistmål for skientusiaster, og om sommeren er det et skønt sted at campere, vandre og ikke mindst fiske!

Det tager cirka 12 timer at køre fra Vancouver til Fernie i et stræk, som er byen Rodney og jeg bor i, når vi fisker i Kootenay-området. Herfra er der nemt adgang til de fleste og bedste fiskepladser

Floder i The Kootenays

Flere floder løber igennem området såsom Elk River, Columbia River og Kootenay River. Rodney og jeg har ind til videre kun fisket Elk River og dens bifloder, så i det følgende vil jeg fokusere på dem. Hvis du har mod på det kan du udforske de andre floder – der er helt sikkert noget at komme efter!

I Elk River og dens bifloder kan man fange bull trout, mountain whitefish (som minder om en stalling) og westslope rødstrubet ørreder. Det er muligt at fiske Elk River fra bredden, men for at få en anderledes oplevelse og ikke mindst flere fisk gør mange brug af ’drift boats’, som er både der er designet til at langsomt drive ned af floderne mens der fiskes fra båden. Med en ’drift boat’ kan man også holde ind til bredder som ellers er ufremkommeligt til fods, og derved fiske vande, som ikke bliver fisket særlig meget. Der er masser af fiskeguider i The Kootenays, som tilbyder at tage lystfiskere fra nær og fjern ud i en ’drift boat’.

Ud over Elk River er der en masse mindre og meget smukke bifloder, såsom Wigwam River og Michell Creek. Med et par waders eller, hvis vejret er for varmt, et par ’wading socks’, og en fluestang i hånden kan der snilt bruges flere dage på at gå op og ned langs bredderne og udforske og fiske disse floder, som tilbyder fantastisk tør- og vådfluefiskeri.

Da fiskene mest af alt lever af insekter her (som der bestemt er rigeligt af!), er den mest effektive måde at fiske Elk River og dens bifloder helt klart med flue. En klasse 2 til 4 stang er god til at fiske efter rødstrubet ørreder og mountain whitefish. Fluerne er normalt i størrelserne 12 til 14. Hvis der skal fiskes efter bull trout skal der bruges lidt tungere udstyr såsom en klasse 6 til 7 stang, og fluerne skal være størrelse 1 eller større.

Det er muligt at fiske med blink og spinner i Elk River, men som sagt er det mest effektive at bruge fluer.

Mountain White Fish

Rødstrubet ørred

En anden interessant flod i området er Bull River, som har sit udløb i Kootenay River. Bull River har ligesom Elk River bestande af rødstrubet ørreder, mountian whitefish og bull trout. Derudover har Bull River også en bestand af kokanee (rødlaks isoleret i ferskvand), som hvert efterår svømmer fra Kootenay Lake op i Bull River for at gyde. Bull trout er godt klar over dette, og følger efter kokanee’erne for at smæske sig og leve fedt på deres æg. Der er derfor godt fiskeri efter tykke bull trout i efterårsmånederne.

Kort over floder i The Kootenays

Herunder er et groft oversigtskort over nogle af floderne i The Kootenays. Du kan zoome ind og ud, som det passer dig, for at få et bedre billede af et specifikt område.

[mappress mapid=”9″]

Hvis du fører musen over de røde knappenålshoveder, kan du se navnet på den givne flod.

Fiskesæsonen i The Kootenays

Herunder har jeg forsøgt at opsummere fiskesæsonen i Elk River og dens bifloder.

[table id=10 /]

Tabellen skal selvfølgeligt tages med et gran salt, da vind og vejr kan have stor indflydelse på sæsonens start og slut.

Anden info om The Kootenays

Vi har en del blog-indlæg og videoer fra vores ture til The Kootenays. Herunder er et udvalg af dem.

Sidst men ikke mindst!

Det er vigtigt at kende til reglerne i det område, som du fisker. Herunder har jeg linket til reglbogen for ferskvandsfiskeri.

Mange floder i The Kootenays er det som kaldes ’classified waters’ hvilket betyder, at de er meget produktiver floder. Der kræves derfor et ekstra fisketegn ud over det normale for at kunne fiske der. Husk derfor at tjekke ’Freshwater fishing regulations synopsis’ inden du begiver dig ud for at fiske.

God fornøjelse!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.