Region 3: Thompson-Nicola

Thompson River

Thompson-Nicola-regionen er kendt for sit fantastiske ‘stillwater fishing’ efter regnbue- og kildeørred i de hundredevis af søer, som ligger spredt ud over hele området, samt laksefiskeri i floder såsom Thompson og Eagle River. Det varme klima gør Thompson-Nicola til et idealt sted at campe og fiske om sommeren. Der er desuden også mulighed for isfiskeri om vinteren.

Søer i Thompson-Nicola

Der er et utal af søer i region 3 med gode fiskemuligheder, så det er bare om at gå i gang med at udforske. Hvis du ikke har tid eller lyst til at udforske er der herunder er en liste over de mest kendte søer. Ved de fleste af søerne er der resorts, hvor man kan leje små hytter eller campe til en billig pris.

  • Lac le Jeune tæt ved byen Kamloops
  • Leighton Lake i Tunkwa Lake Provincial Park
  • Shuswap Lake tæt ved byen Kamloops
  • Tunkwa Lake i Tunkwa Lake Provincial Park

Der kan fiskes efter regnbue- og kildeørreder i de fleste af region 3’s søer. De vokser normalt til en størrelse af 35 til 60 cm, men det er ikke unormalt at fange større fisk. De fleste af søerne kræver, at man har en båd, men det er muligt at leje både ved mange af de større resorts, som ligger ud til søerne.

Fiskesæsonen i søerne starter i maj og juni, når vejret begynder at blive varmere, og insekterne begynder at svirre. I juli og august dør det en smule ned, men det er stadigt muligt at fange en hel del fisk. I august og september blive fiskene mere aktive igen, og fiskeriet tager til med fornyet styrke.

Den mest benyttede metode til at fange disse fisk er ved ‘Stillwater fishing’. Det er en utrolig populær metode herovre og går i alt sin enkelthed ud på, at matche de rette fluer i fluekassen med insektlivet i og omkring søerne; kaste dem efter fiskene og håbe, at man har gættet rigtigt. Hvis man ikke har, får man ingen bid; hvis man derimod har fundet den rette flue, kan man ikke holde fiskene af krogen.

Hvis du ikke er fluefisker, er det også muligt at fange fiskene ved at bruge blink og spinner, samt madding under et flåd. Det er dog ikke ligeså effektiv som en velvalgt flue.

Kildeørred

Floder i Thompson-Nicola

Der findes flere floder i region 3 som er værd at nævne, hvor der kan fiskes efter laks og regnbueørreder. Herunder er en liste over floder i området, som nok skal kunne give nogle gode fiskedage.

  • Adams River
  • Clearwater River
  • Eagle River
  • Nicola River
  • Thompson River

Thompson River er den mest kendte af de overnævnte floder og med god grund. Her kan der fra august til midten af september fiskes efter kongelaks samt af og til rødlaks – alt efter om fiskeriet er åbent. Derudover byder Thompson River på steelhead-fiskeri i verdensklasse, hvor fisk op til 15 kg er normen. Om hvorvidt fiskeriet er åbent et givent år kommer an på myndighedernes vurdering, og melding om en åbning gives normalt i sidste øjeblik. Hold derfor øje med diverse fiske-forummer, for eksempel Rodneys nyheds-side, hvis du vil ud og fiske efter steelhead i Thompson River og samtidigt være sikker på, at en åbning har fundet sted.  Steelhead-fiskeriet foregår for det meste fra oktober til slutningen af december.

Det er også populært at fiske efter regnbueørreder i de førnævnte floder. Fra juli til august/september fiskes der normalt efter dem med store tørfluer og nymfer, men de tager også blink og spinnere. I september til oktober skiftes tørfluer og nymfer ud med æg-lignende fluer/perler, som bruges til at narre alle de ørreder, der på dette tidspunkt lever fedt af laksenes æg. I Thompson River vokser disse ørreder til en størrelse på ca. 1 kg, hvorimod de i Adams River kan nå op på 3 til 4 kg!

Oversigtskort over de mest populære fiskepladser i Thompson-Nicola

Herunder er et groft oversigtskort over de mest populære fiskepladser i Thompson-Nicola. Du kan zoome ind og ud, som det passer dig, for at få et bedre billede af et specifikt område.

[mappress mapid=”3″]

Hvis du fører musen over de røde knappenålshoveder kan du se navnet på fiskepladserne.

Tabel over fiskesæsonen i Thompson-Nicola

Herunder er en tabel, hvor jeg har forsøgt at opsummere fiskesæsonen i Thompson-Nicola-regionen.

[table id=3 /]

Tabellen skal selvfølgeligt tages med et gran salt, da vind og vejr kan have stor indflydelse på sæsonens start og slut.

Anden info om Thompson-Nicola

Hvis du vil vide mere om region 3, kan du læse Rodneys side om området her.

Vi har også en del video-klip fra området, som jeg linker til nedenfor.

Sidst men ikke mindst!

Det er vigtigt at kende til reglerne i det område, som du fisker. Herunder har jeg linket til reglbogen for ferskvandsfiskeri samt reglbogen for laksefiskeri i ferskvand.

God fornøjelse!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.