Region 2 – Lower Mainland & Fraser Valley

Harrison River

Lower Mainland & Fraser Valley er det mest befolkede område i British Columbia og omfatter blandt andet byerne Vancouver, Squamish, Whistler og Chilliwack, samt mange flere. Det betyder dog ikke, at der ikke er gode fiskemuligheder – tværtimod! Flere floder løber igennem området, navnlig den store Fraser River og dens bifloder. Samtidigt er der et væld af søer, hvor der i mange af dem hvert år bliver sat regnbueørreder ud. Derudover er der også kyst- og havfiskeri i havet mellem fastlandet og Vancouver Island.

Floder i Lower Mainland & Fraser Valley

Der er rigtig mange floder i region 2, hvor man kan fiske næsten hele året igennem efter laks, steelhead, stør og ørreder. Den første flod, som mange tænker på, når man nævner British Columbia er Fraser River, som sætter sit præg på næsten hele området. Ud over Fraser River er der et væld af bifloder, som løber ud i Fraser River, såsom Chilliwack River og Pitt River. Jeg har herunder samlet en liste over de mest populære floder i region 2, hvor de ligger, og hvad der kan fanges i dem.

[table id=1/]

Der kan skrives tykke bøger om fiskeri i floderne i region 2, så i det følgende vil jeg forsøge, at korte det ned til nogle overskuelige bidder. De fleste af floderne omhandles på denne side, men nogle få, såsom Fraser River og Chilliwack River, får deres egen side. Du kan klikke på dem i tabellen ovenfor.

Årets gang i floderne er stærkt influeret af laksenes levevis, som fra september til november vender tilbage til floderne i millionvis! Den mest anvendte metode til at fange disse laks er med naturlige agn såsom hærdet lakseæg, orme og rejer under et flåd – også kaldet ‘drift fishing’. Til denne type fiskeri er en 10,5 fod fiskestang med et multihjul rigeligt. Hjulet bør være spolet med 0,25mm/5,4 kg til  0,28 mm/6,6 kg nylonline, hvorimod leader’en kan nøjes med at være omkring 0,23 mm/4,4 kg til 0,25mm/5,4 kg. Krogstørrelsen går fra 4 til 2/o.

Det er også muligt at fange dem med spinner og blink. Derudover fluefisker mange efter dem, og det foregår ved at kaste streamere ud i vand med moderat til stille strøm. Generelt tager laksene herovre ikke tørfluer, så spild ikke tiden med det. Fra december til april er det desuden muligt at fiske efter steelhead i mange af floderne, og det foregår i det store hele på samme måde som med laksene.

Ud over laksefloderne er der også en del mindre floder, såsom Skagit River og de øvre dele af Cheakamus river, som mest er kendt for deres ørredfiskeri i juli og september. Fiskeriet efter disse ørreder foregår normalt med tørfluer.

Sidst men bestemt ikke mindst er der det verdensberømte stør-fiskeri Fraser River og Harrison River. Det er muligt at fange stør hele året, men der foregår generelt ikke meget fiskeri efter dem i vintersæsonen, da det er koldt for både lystfisker og stør. De fleste guides vil desuden fortælle dig, at det er dårlig kotyme, at stresse støren om vinteren. De bedste måneder at fiske efter stør er april til juni og og august til november. Stør-fiskeri foregår normalt i båd med en erfaren guide. Du kan læse mere om stør-fiskeri Fraser River her.

Kort over de mest populære floder i Lower Mainland & Fraser Valley

Herunder er et groft oversigtskort over de mest populære floder i Lower Mainland & Fraser Valley. Du kan zoome ind og ud, som det passer dig, for at få et bedre billede af et specifikt område.

[mappress mapid=”4″]

Hvis du fører musen over de røde knappenålshoveder kan du se navnet på den givne flod.

Fiskesæsonen i floderne i Lower Mainland & Fraser Valley

Herunder har jeg forsøgt at opsummere fiskesæsonen for floderne i region 2.

[table id=5/]

Tabellen skal selvfølgeligt tages med et gran salt, da vind og vejr kan have stor indflydelse på sæsonens start og slut. Som det tydeligt ses i tabellen, er juni og juli de mindst aktive måneder hvad angår lystfiskeri i region 2. De fleste floder er lukket for fiskeri i juni for at beskytte unge laks, og det eneste sted der med succes kan fiskes efter laks i juli er i Capilano River og Seymor River i North Vancouver.

Søer i Lower Mainland & Fraser Valley

Buntzen Lake

Ud over de mange floder er der som sagt også et væld af søer. En del af dem er med i det program som hedder ’Fish in the City’. I disse søer bliver der flere gange om året sat regnbueørreder ud. Fiskeriet er mest for familier og folk, som aldrig har fisket før. Du kan læse mere detaljeret om disse søer på Rodneys hjemmeside her.

Andre søer som er værd at nævne er Kawkawa Lake nær byen Hope, hvor der hvert forår og efterår er glimrende fiskeri efter kokanee, og Alta Lake nær byen Squamish, hvor der er glimrende fiskeri efter rødstrubet ørred og regnbueørred i maj og juni.

Havfiskeri i Lower Mainland og Fraser Valley

Hvis du er typen, som gerne vil føle havgusen i ansigtet, er der rig mulighed for at tage med en guide ud og fiske efter laks i havet mellem fastlandet og Vancouver Island. En guide vil kunne tage dig ud til områder såsom Burrard Inlet, Howe Sound, Georgia Straight og flodmundinden af Fraser River for at trolle efter kongelaks i marts til august, sølvlaks fra august til september og, hvis fiskeriet er åbent, rødlaks i august. Derudover er det også muligt at fange pukkellaks fra slutningen af august til slutningen af september – dog kun i ulige år. Der er masser af fiskeguides, som har Vancouver som base, og herfra sejler ud til de fornævnte områder.

Hvis du ikke vil betale for en guide men stadig gerne vil fange en hav-frisk laks, er der et par strande i Nord Vancouver, såsom Ambleside og flodmundingen af Capilano River, hvor det er muligt at fange sølvlaks, pukkellaks og til tider kongelaks ved at kaste blink og spinnere ud i bølgerne fra juli til september.

Anden info om Lower Mainland & Fraser Valley

Hvis du vil vide mere om region 2, kan du læse Rodneys side om området her.

Vi har også en del video-klip fra området, som jeg linker til nedenfor.

Sidst men ikke mindst!

Det er vigtigt at kende til reglerne i det område, som du fisker. Herunder har jeg linket til reglbogen for ferskvandsfiskeri.

Derudover er der en reglbog for laksefiskeri i både ferskvand og saltvand. Jeg har linket til begge herunder

God fornøjelse!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.