Westslope rødstrubet ørred (Westslope cutthroat trout)

Westslope rødstrubet ørred findes kun i floderne på vestsiden af Rocky Mountain bjergkæden i et område, som kaldes The Kootenays. Modsat deres slægtninge ude ved kysterne, som blandt andet lever af lakseæg og smolt, lever disse westslope rødstrubet ørred mest af insekter. Fordi deres habitat er meget produktivt i form af føde, vokser de sig større og federe end deres slægtninge ude ved kysterne. Hvor de kystnære rødstrubet ørred er sølvfarvede med sorte pletter over hele kroppen, changere westlope rødstrubet ørred fra gyldne til gulgrønne farver og har færre pletter over kroppen. De har dog stadig de to karakteristiske røde aflange pletter på hver side af struben.

Disse fisk er lettere at fange end deres kystnære slægtninge. Floderne, som fiskes i, er generelt mindre og minder mere om åerne i Danmark, hvori man kan fange stalling bækørred, end egentlige floder. Det betyder, at fiskene har mindre vand at gemme sig i, og de er derfor lettere at finde. Da insekter er disse fisks yndlingsføde, er det meget populært at fiske efter dem med tørfluer. Hvis der ikke lige er en klækning i gang, virker nymfer også godt. Ud over dette tager disse fisk også små blink og spinnere.

Den bedste fisketur jeg nogensinde har været på, var en tur til The Kootenays i august for at fiske efter disse fisk. Vejret var fantastisk; mildt og dejligt med sporadiske tordenskyer rullende hen over bjergene. Floderne var lange og snørklede og fiskene bed non-stop. Dette fiskeri kan varmt anbefales, hvis du nogensinde kommer ud på de kanter!

Vi har to små videoer fra turen til The Kootenays i august 2010, hvor vi fanger et par westslope rødstrubet ørred. Jeg har linket til dem herunder.

Fishing with Rod: An instant dry fly take

Fishing with Rod: Cutthroat trout on dry fly

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.