Pukkellaks (Pink salmon)

Med sine kun 2 til 3 kg er pukkellaks den mindste af de 5 stillehavslaks. Dette skyldes deres korte livscyklus, som kun er på 2 år i alt. På trods af det er pukkellaks en meget populær fisk, hvis tilbagevenden hvert år er ventet med spænding af lystfiskere i alle aldre.

Pukkellaks er tæt beslægtet med de andre stillehavslaks og er ligesom dem anadrome. I havet er pukkellaks sølvfarvede med et grønligt skær og store pletter hen over ryg og hale. Disse pletter er meget større på pukkellaks end på konge- og sølvlaks. Når pukkellaks vender tilbage til deres floder, ændrer hannerne udseende, ved at udvikle en stor pukkel på ryggen og en let kroget undermund. Hunnerne ændrer derimod ikke udseende af væsentlig karakter. Kun farven ændres fra sølv til grøn og sortgrå.

I British Columbia kan man finde pukkellaks i de fleste store floder såsom Fraser og Skeena. Pukkellaks kan også fiskes i floder på Vancouver Island såsom Oyster River og i havet på østsiden af Vancouver Island. Alt efter hvilket et år der er tale om, kan man finde store mængder pukkellaks mellem juli og september. I de sydlige dele af British Columbia vender pukkellaks tilbage i ulige år, mens det omvendte gælder for pukkellaks i de nordlige dele af British Columbia. Det er uvist hvorfor der er denne opdeling i lige og ulige år, men der gættes på, at det skyldes en naturkatastrofe som indtræf for lang tid siden, hvorved dele af populationen de respektive år blev udryddet. Det er dog ren spekulation.

Pukkellaks er relativt lette at fange, da de er aggressive og hugger på næsten hvad som helst. Dette har næsten gjort fiskeriet efter dem til en folkesport og en god indgang for folk, som gerne vil lære at fiske. Pukkellaks er dog ikke kendt som de bedste spisefisk, men smager udmærket på grillen eller røget.

Hvis du vil læse mere om pukkellaks kan du klikke her.

 

2 Responses to Pukkelaks

 1. thepowerb8 says:

  er pukkellaks en god spisefisk? PS jeg syntes at det er en vildt fed hjemmeside og også på youtube.

  • Nina says:

   Glad for at du kan lide vores hjemmesider :-)
   Pukkellaks er en udmærket spisefisk, dog ikke nær så god som sølv- og kongelaks. Vi beholder dem kun hvis de er hel havfriske og sølvfarvede, mens andre beholder mere farvede og modne fisk og bruger dem i røgeovnene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.