Bull trout


Der er ikke noget dansk navn for bull trout. Det tætteste vi kommer på en bull trout i Danmark er røddingen og kildeørreden. Den tilhører gruppen char og er tæt beslægtet med ørred og laks.

Selvom den tit overskygges af de mere bredt kendte og eftertragtede sportsfisk såsom laks og stør, bør bull trout ikke undervurderes. Den er ved at vinde indpas og er ved at blive en populær sportsfisk i British Columbia. Bull trout er en udbredt fisk her og kan findes i de fleste floder, hvor man kan fiske efter dem det meste af året.

Bull trout er ikke kræsne og spiser en lang række ting, alt efter årstid. I de kystnære floder, som er floder der har deres udløb i havet, lever de om efteråret af laksens æg og senere på sæsonen af rester fra døde laks samt laksesmolt. Når der ikke lige er laks tilstede i floderne lever de af små ulke og ørred. Om efteråret kan der derfor fiskes med perler, som imiterer lakseæg, der flyder med strømmen ned ad floden. Resten af året kan der fiskes med fluer store som imiterer små ørred og ulke. Derudover kan man bruge blink, spinner og madding, såsom hærdet lakseæg. Om sommeren, fra juni til september, forsvinder bull trout fra de kystnære floder, og fiskeriet efter dem stopper. De følger laksesmolten ud i havet, og tilbringer sommeren der, inden de næste efterår følger den nye bølge af voksne laks ind i floderne. Bull trout i kystnære floder kan veje op til 5 kg.

Indlandsfloder har deres udløb i søer. Bull trout som befinder sig her bevæger sig derfor ikke ud i havet, men tilbringer sommeren i floderne og vinteren i søerne. Der kan derfor fiskes efter dem hele året. De største bull trout fanget i British Columbia er fanget ved trolling i båd i de store søer længere inde i landet. Disse fisk kan blive op til 10 kg. Om sommeren kan man fange dem i floderne ved at bruge store spinnere, blink og fluer.

Personligt er jeg meget glad for at fiske efter bull trout. Jeg synes, det er en flot og spændende fisk. De er aggressive og stærke, og hvis der er en bull trout i vandet hvor du fisker, skal den nok bide.

Du kan læse mere om bull trout og hvordan man fisker efter dem her!

Vi har også flere videoer om fiskeri efter bull trout på vores YouTube kanal. Jeg har linket til to af dem herunder.

Will bull trout save the day?

2010 Video Diary Episode Nine – Spincasting for Bull Trout

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.