Om mig

Mit navn er Nina, og jeg er en Københavner som har bosat sig i Vancouver, Canada. Jeg mødte i 2000 en skør lystfisker og endte med at gifte mig med ham og flytte her til Vancouver, hvor vi lever af at fiske og fortælle andre om det. Min mand, hvis navn er Rodney, ejer og driver hjemmesiden Fishing with Rod, som er et online fiskemagasin baseret i British Columbia.

Før jeg mødte min mand, havde jeg aldrig holdt en fiskestang i hånden før. Først efter et år inde i vores forhold fortalte min mand mig, at han var en skør lystfisker – simpelthen besat! Nu når jeg ser tilbage, synes jeg måske nok, at det er en af de ting, man bør nævne lidt tidligere i et forhold – lidt i stil med diverse fobier og tidligere fængselsophold. Hvad besættelser angår, er det dog ikke den værste. Jeg lærte hurtigt at sætte pris på lystfiskerlivet. I starten var det mest ’prale-rettighederne’ ved et godt foto af mig og en fisk som tiltrak mig. Efter nogle år har det nu ændret sig mere til spændingen ved at finde fiskene, forstå deres biologi, deres adfærd og deres økologiske plads i det habitat de befinder sig i, og i sidste ende hvordan den viden kan hjælpe mig til at fange fiskene. Selvom jeg nu har fisket i en årrække, vil jeg stadig kalde mig en nybegynder. Der er stadig meget for mig at lære og masser af fisk at fange! Du kan følge mine fiskeeskapader – både de succesfulde og knap så succesfulde – her på min blog.

 

26 Responses to Om mig

 1. Michael Bay says:

  Hej, Nina. Flot side og god idé. Flot og illustrativ lille film med ægædende ørreder. Jeg har selv fisket en del med ørredæg efter ørreder. Ved at skære rognklumper ud, og ligge dem på og overdækket med sukker natten over, kan man lave “vingummier” af rogn, som hænger godt fast på krogen. Det kan fiskende ikke stå for.

  Ses vi snart i moderlandet?

  • Nina says:

   Hej Michael!
   Tak skal du ha’ for de fine ord! Vi har længe talt om at få en side op og køre, men som så meget andet kom det altid i baggrunden. Nu har vi endeligt fået den op, og jeg håber på at få meget mere ‘kød’ på den over de næste par uger. Vi bruger også rogn som madding på samme måde som dig. Vi bruger bare lakseæg i stedet. Lige i denne her flod er der et ‘bait ban’, så man må ikke bruge rigtig madding – kun imiteret, men det virker skam også udmærket!

   Jeg regner med at komme hjem på visit i februar, så det kan jo være vi ses der! Ellers må du bare hilse alle i Odsherred fra mig :-)

 2. Jan M. Pedersen says:

  Hejsa Nina, DEJLIGT at se en dansk pige sætte så stor pris på en smuk og vidunderlig hobby! Desværre er der endnu “for få” af jer piger på kysterne og ved vore åer herhjemme Men dit initiativ kan skabe præcedens hvilket vil være en berigelse for lystfiskeriet. Jeg drømmer STADIG om min tur til elvene og floderne og naturen OVERTHERE..
  Godt gået og keep up the good work!
  Knæk og bræk!

  • Nina says:

   Hej Jan, glad for at du kan lide min blog. Det ville være dejligt, hvis den kunne inspirere andre kvinder til at begynde at fiske. Der skulle gerne komme et nyt blogindlæg op i morgen, så stay tuned! :-)

 3. Lasse Nymand says:

  Hej Nina.
  Superflot filmklip fra jeres bulltrout tur. Jeg har tidligere skrevet sammen med din mand man på fiskeforumet på bcadventure.com. Har selv været en håndfuld gange i bc, jeg forstår godt at du er flyttet derover!!Dejligt med lidt god underholdning her i vinterkulden. Jeg tilføjer siden til mine favoritter:-)
  Vh. Lasse og hils Rodney.

  • Nina says:

   Hej Lasse,
   Tak for de fine ord! Ja, der er dejligt i BC. Jeg er også rigtig glad for at bo herovre. Jeg håber Rodney var til hjælp, ellers er du altid velkommen til at skrive en e-mail til mig eller ham. Jeg skal nok hilse ham fra dig :-)

 4. Michael A. says:

  Kære Nina

  Tilfældigvis klikkede jeg på et link lagt ud af en eller anden fiskenørd på en hjemmeside, som jeg ikke husker mere.
  Nu har jeg set og læst det meste af, hvad du og din mand har lagt ud på nettet – og jeg er bare fantastisk underholdt hele tiden. Også selvom I fisker på MIN plet her i Danmark :-) Sejrøbugten, så siger jeg ikke mere.
  Nu venter jeg bare på mere nyt; blev waders’ene tætte osv. Fortæl fortæl med dit gode sprog, så snart du får tid for fiskeriet.

  mvh//Michael

  • Nina says:

   Hej Michael,
   Dejligt at du var underholdt! Jeg er lige kommet hjem efter at have tilbragt hele februar i Danmark og er straks gået i gang med hjemmesiden igen. Vi regner med at skulle ud og fiske i denne uge, så forhåbentligt kommer der et nyt blogindlæg snart! :-)

 5. Hej Nina
  Det er en meget flot og god side du har der er meget godt på den
  og de fiskefilm du har din hjemmeside er også gode det er en hjemmeside jeg tit vil gå ind kigge på
  jeg sætte dit linke påp min hjemmeside så ander også kan se din gode hjemmeside også

  knæk og bræk
  Niels Jørgen

 6. Peter Moesgård says:

  Hei Nina, helt utrolig flott side:-) egentlig rart at deg og Rodney har tid å fiske med så meget godt stoff dere skriver. Reiser til BC (Vancouver Island) 22/9 – blir min 6 tur. Gler meg som en unge.
  Skitt fiske
  Peter

  • Nina says:

   Hej Peter, tak, jeg er glad for, at du kan lide siden :-)
   Håber du får en dejlig tur til BC. Rodney og jeg har ikke haft chancen for at fiske på Vancouver Island særlig meget, men det ændrer sig forhåbentligt på et tidspunkt! Jeg er sikker på, du kommer til at fange mange fisk :-)

 7. Anja K says:

  Hej Nina
  Det er godt nok en imponerende side, du har lavet! Som du ved, er jeg ikke den helt store fiske entusiast – sorry – men jeg kunne måske godt lokkes med på en tur efter at have set din hjemmeside.
  Keep up the good work 😉
  Knus A

  • Nina says:

   Hej Anja!
   Tak skal du ha’! Dig og Dennis kommer bare forbi, så finder vi nogle fisk til jer :-)
   Hils og vi ses snart!

   • Anja K says:

    Jo tak, og hils endelig igen. Det bliver nu lidt af en opgave at få Dennis med ud på søen – Han blev fodret med lidt for mange fisk (med ben) i sin barndom 😉

    Vi ses :)

 8. Sikke en omvæltning for en Københavner.
  Godt og flot gået.

  Og sikke et liv – og i så fantastisk et landskab.

  Kan ikke undgå at blive lidt misundelig.

  • Nina says:

   Tak! Ja, det var noget af et hop. Jeg havde dog 10 år til at akklimatisere, inden jeg flyttede, så det var ikke så slemt igen :-)
   Glad for at du kan lide siden!

 9. Hej Nina
  Det er en god og imponerende hjemmeside du har lavet til os fystfisker i danmark, jeg er formand for en fiskeklub, må jeg godt lave et link til din hjemmeside på klubben hjemmeside
  Hilsen
  Gorm
  sp.
  vi er 3 lystfisker som skal over og fiske til oktober

  • Nina says:

   Hej Gorm,
   Tak, ja selvfølgeligt må du linke til min hjemmeside fra jeres – så gør jeg det samme fra min :-)
   Novo Gruppen, er det fra Novo Nordisk?
   Lyder godt med en tur herover i oktober. Bare skriv hvis I har nogle spørgsmål, og så skal vi hjælpe så godt vi kan :-)
   mvh
   Nina

 10. Hej igen ja vi er en Novo Nordisk sportsfiskerklub som har ca. 220 medlemmer
  vi er nogle medlemmer som har været over og fiske i Canada, og vi er ca. 6 personer som skal der over til oktober
  Hilsen
  Gorm

  • Nina says:

   Ok, jeg var bare nysgerrig, flere fra min familie har arbejdet på Novo :-)
   Jeg har linket til jeres hjemmeside på min linkside.
   mvh
   Nina

 11. Nikolaj Cygan Nielsen says:

  Godt med en hjemmeside fra den anden side af Atlanten på dansk, så man kan forstå alle ord på siden.
  Og så en dame fisker, det ser vi stadig ikke meget af i Danmark.
  :-)

 12. Friedel Nissen says:

  Hej Nina,
  for fanden hvor er det flot og godt gået. Du og din mand må være meget lykkelige!
  En rigtig varm hilsen fra din morbror

  • Nina says:

   Hej Friedel, dejligt at høre fra dig! :-)
   Ja, livet er bestemt ikke ringe herovre, men det kan da heller ikke være dårligt der hvor I er – I får i hvert fald en del mere sol end vi gør!
   Jeg håber alt er vel hos jer, og du må hilse dem alle fra mig :-)
   Mvh
   Nina

 13. Nikolaj Thorsen says:

  Respekt fra min side :)
  Du er virkelig en af de sejeste fiskepiger jeg har set!

  – Nikolaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.