For 2 år siden var Rodney og jeg ude og fiske efter stør i Fraser River med vores gode ven Lang, som ejer firmaet Langs Fishing Adventures Ltd.. På det tidspunkt var jeg gravid i 6. måned, og da det kræver en del trækken og hiven, og hosten og prusten at hive en stør ind, kunne jeg ikke andet end at tage billeder og filme. Her 2 år efter tænkte Rodney, at det var på tide, at jeg fangede min første rigtige stør. Han arrangerede derfor endnu en tur med Lang og inviterede vores gode venner Kitty og Daniel til at joine os. Kitty har heller aldrig før fanget en stør, så det var jo en perfekt mulighed for at få os begge ‘døbt’. Vi mødtes alle klokken 9 ved Mission Bridge, hvor Lang havde sat sin båd i floden. Vi var hurtigt afsted og havde i løbet af kort tid alle 4 fiskestænger i vandet – med ildelugtende og råddent laksekød på krogene.

140828-01

De første par timer skete der ikke så meget. Efter at have skiftet spot og madding begyndte Lang dog langsomt at sniffe sig frem til, hvor størene gemte sig, og fiskestængerne begyndte at danse! De første 2 bid missede jeg til stor frustration! Det varede dog ikke længe, før jeg fattede, hvordan man skulle sætte hugget, og den første stør på ca. 80 cm blev bragt ind til båden. Fisken blev hevet ombord for at blive målt. Normalt ville Lang også aflæse dens chip (hvis den da havde sådan een – hvis ikke, ville vi havde givet den en), men han havde glemt sin chip-læser.

140828-03

140828-14

Dernæst var det Kittys tur til at misse et par bid inden hun fik sat hugget helt perfekt, og bragte en lige over 1 meter lang stør ind. Herfra var det næsten none-stop-action resten af eftermiddagen, hvor Kitty og jeg skiftedes til at bringe stør ind til båden, mens vores armmuskler brændte!

140828-04

140828-07

140828-13

Som perfekt afslutning fik vi en kleppert af en fisk på næsten 2 meter på krogen. Fisk på den størrelse skal tages ind til land og ikke ombord på båden, da det kan påføre dem unødig skade. Det var derfor på med waders og ud og sidde i mudderet mens der blev taget billeder.

140828-05

140828-06

140828-08

Alt i alt var det en fantastisk dag med 10 fisk bragt til båden og ligeså mange bid misset! Lang var vidst dog lidt skuffet over, at vi ikke havde fået en rigtig stor stør på krogen, men jeg skal indrømme, at jeg er glad for, at vi ikke gjorde. Den på 2 meter var svær nok at få ind! Så er jeg helt tilfreds med dem på 1 til 1,5 meter – det er en perfekt størrelse efter min mening (og mine armmusklers!).

En sjov lille historie her til sidst – indsætning af chips i stør startede en gang i midt 90’erne. Disse chips indholder et specifikt nummer. Når en stør bliver genfanget, kan man på den måde holde øje med dens udvikling. De første fisk som fik indsat chips i midt 90’erne forsvandt dog fra radaren og blev aldrig genfanget – før i år, hvor de pludseligt begyndte at dukke op igen. Meget pudsigt! Da det ikke er satellit-chips, kan vi ikke vide med sikkerhed, hvor de har tilbragt de sidste 20 år, men de er muligvis svømmet ud i havet, hvor de har kunne mæske sig, og er nu vendt tilbage til floden for at sige hej endnu en gang!

Og til alle-aller sidst skal jeg nævne, at Rodney og jeg udlejer vores nyrenoveret kælderlejlighed fra oktober af til folk, som skulle komme forbi Chilliwack-Vedder River. Jeg har oprettet en ny fane her på min hjemmeside med mere info og billeder. Vi lejer den ud gennem airbnb.com, og al betaling klares gennem dem. I kan læse mere og leje vores lejlighed på vores airbnb-side.

Håber I har lyst til at komme og besøge os!

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.